Eind april is de koppeling tussen Abakus en Physitrack gelanceerd. Onze klanten TriFitt en Fysiotherapie Michiel Kroes werken sinds kort met dit oefenprogramma. Wat zijn de ervaringen van Dinja en Michiel?

physitrack abakus koppeling

Flexibiliteit & overzicht

Gebruikers van Abakus zijn over het algemeen op zoek naar flexibiliteit en vrijheid in het bepalen van de manier waarop zij hun behandeltraject inrichten. Zo ook Michiel van Fysiotherapie Michiel Kroes: “Wij werken al 8 jaar met Abakus omdat dit EPD meer vrijheid geeft om de verslaglegging zelf in te richten.” Dinja van Fysiotherapie en Kinderfysiotherapie TriFitt beaamt dit: “We hebben voor Abakus gekozen omdat dit systeem niet alles voorkauwt en ervoor zorgt dat je zelf scherp blijft in je klinisch redeneren. Daarnaast vinden we dat het systeem een overzichtelijk patiëntendossier genereert.”

Efficiënt werken

De koppeling tussen Physitrack en Abakus zorgt ervoor dat het oefenprogramma van een patiënt direct vanuit het dossier kan worden aangemaakt, geopend en bewerkt. Dit levert een enorme tijdwinst op. Dinja: “Het is erg prettig om met één druk op de knop door te klikken naar Physitrack en oefeningen direct mee te geven.”

Wat vinden de fysiotherapeuten van Physitrack? “De mogelijkheden die in Physitrack zitten zijn fantastisch, vooral de mogelijkheid om oefeningen digitaal en via een app mee te geven is top!” aldus Michiel. Dinja is positief over het gebruiksgemak: “Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, het wijst zich als het ware vanzelf. Ik heb me niet hoeven te verdiepen in allerlei uitleg en kon direct met het programma aan de slag. Daarnaast verloopt de communicatie met adviseur Frank van Zon heel makkelijk en snel. Ik kan hem goed bereiken en de drempel voor het stellen van vragen is erg laag.”

Blik vooruit

Zowel Michiel Kroes Fysiotherapie als Trifitt zien potentieel voor de toekomst. “Het is duidelijk een programma dat zich profileert op de nabije toekomst, alle opties zitten er al in om een patiënt buiten de praktijk te ondersteunen. Alles kan en dat is heel fijn.” Daarnaast heeft Dinja een duidelijke visie: “Ik wil binnen onze praktijk Physitrack tot dé standaard maken binnen het dossier van Abakus. In de toekomst wil ik graag dat alle oefeningen via Physitrack worden meegegeven; voor de wat jongere mensen digitaal en voor de ouderen –indien nodig- op papier. Daarnaast wil ik Physitrack gaan inzetten voor die keren dat patiënten naar de praktijk bellen of mailen voor advies en er huiswerkoefeningen geïndiceerd zijn, maar een behandeling inplannen niet nodig is. Op deze manier hoop ik patiënten nog beter aan onze praktijk te binden.”

Speciale aanbieding

Abakus klanten ontvangen exclusieve korting op een Physitrack abonnement!